flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Савін О.І. вітає Южноукраїнський суд з 30 - річчям

26 травня 2017, 13:10

 

Шановні судді, працівники апарату суду!

Шановні колеги та гості!

Вітаю Вас на урочистому заході з нагоди 30-ти річчя створення Южноукраїнського міського суду!

Почесна місія служіння Закону вимагає від нас високого фахового рівня та виняткових особистих якостей: гідності, совісті, толерантності. Сумлінна праця, професіоналізм та відповідальність суддів і працівників апарату є визначальними у справі захисту суспільного та державного ладу, прав і свобод людини та громадянина.

Так от, 13 травня 1987 року рішенням Міністерства юстиції Української РСР №83/6 було зареєстровано Южноукраїнський міський суд Миколаївської області, у кількості двох суддів та 10 працівників апарату. З перших днів заснування Южноукраїнського міського суду та до грудня 2005 року його очолював Литвин Василь Прокопович. З травня 1987 року по листопад 1989 року суддею Южноукраїнського міського суду працював Карпій Володимир Миколайович.

 

«Другим» головою Южноукраїнського міського суду Миколаївської області з 1 серпня 2006 року Указом Президента України був призначений Падалка Володимир Олексійович.

Адміністрація суду в особі голови суду Падалки В.О. та заступника голови суду Савіна О.І. змогли уміло організувати роботу суду, що в свою чергу дало позитивні результати і значно покращило загальні результати роботи вже у 2006 році.

 

Щодо наших ветеранів: з перших днів заснування Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, з 22 червня 1987 до 28 лютого 2011 року, пропрацювала секретар судових засідань Прокопенко Людмила Юріївна

З 11 жовтня 1988 по 28 лютого 2011 посаду секретаря суду займала Берінська Валентина Іванівна, яка і насьогодні не залишила Южноукраїнський суд та сумлінну працює в ньому.

Тривалий період - з 22 січня 1991 секретарем судових засідань працювала Крохмальна Тетяна Миколаївна, яка згодом, зайняла посаду завідуючої секретаріатом та керівника апарату суду.

 

З плином часу змінюється суспільство, відбуваються і кадрові зміни, хтось виходить на песію, хтось звільняється.

Насьогодні головою суду обрано мене (Савіна О.І.), керівник апарату суду - Віник А.В., оновився і колектив: хтось працює 5 років, хтось 10, хтось 25 років (Андрієвич Лариса Андріївна), а є і новобранці, які працюють 1 місяць та кілька днів (Дружбіцька Тетяна Миколаївна та Крижанівський Дмитро Олександрович).

Щоденно працівники апарату суд, яких очолює керівник апарату суду - Віник А.В., допомагають у вирішенні завдань, пов'язаних із здійсненням правосуддя, без їх роботи неможливо було б забезпечити вільний доступ громадян до правосуддя, оперативне вирішення судових справ суддями, належне виконання прийнятих судом рішень.

 

Статтею 6 Конституції України передбачено, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову, які є незалежними між собою.

Наш суд є третьої гілкою влади, основною функцією якої є відправлення правосуддя, яка плідно синергує з органами виконавчої влади, іншими інституціями влади та правоохоронними органами.

 

Насьогодні, як передбачено законодавством, у відправленні правосуддя приймає участь і громадськість, розпочав функціонування інститут присяжних. Законом України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя. Список присяжних Южноукраїнського міського суду затверджено рішенням міської ради у кількості 20 осіб.

 

Упевнений, що суддівський корпус й надалі утверджуватиме ідеали верховенства права, закону та справедливості.

 

Бажаю всім вам здоров’я, щастя й благополуччя, невичерпної енергії, професійних успіхів у ім’я розбудови та процвітання правової держави!