flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18.07.2017 року, 09:00 год., в приміщенні Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, відбулася прес-конференція судді-спікера Савіна О.І.

20 липня 2017, 08:08

Прес-конференція за підсумками півріччя

 

18.07.2017 року, 09:00 год., в приміщенні Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, відбулася прес-конференція судді-спікера Савіна О.І., з наступних питань:

  1. Підсумки І півріччя 2017 р. Аналіз здійснення судочинства та показники роботи.

  2. Відправлення правосуддя по резонансним справам, які викликають суспільний інтерес. «О наболевшем».

Підсумки півріччя підвела прес-секретар Южноукраїнського міського суду Чернуха І.О.

Судочинство здійснюється Южноукраїнським міським судом Миколаївської області на підставі основних засад, закріплених в ст. 129 Конституції України.

Забезпечення судом права на звернення людини до суду за захистом своїх прав та інтересів забезпечується в повній мірі, відповідно до законодавства України, без привілеїв та обмежень, соціального походження, майнового стану, політичних чи інших переконань.

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області, в рамках проектів «Справедливе правосуддя», «Відкритий суд» запроваджує комунікаційну стратегію, яка спрямована на забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, з метою підвищення рівня довіри громадян до суду та формування позитивного іміджу судової влади в суспільстві.

Стан здійснення судочинства порівняно з минулим звітним періодом залишився на тому ж достатньо високому рівні.

Відносно судової статистики, зазначила наступне.

У І півріччі 2017 р. в провадженні Южноукраїнського міського суду перебувало 1080 справ: з них: 252 – залишок 2016 року, 828 – надійшло у І півріччі 2017 р., з яких: розглянуто – 802, залишок не розглянутих - 278

Протягом періоду працювало 3 судді: Савін О.І., Франчук О.Д., Волкова О.І..

Найбільше справ розглянуто суддею Франчук О.Д. – 340, найменше суддею Волковою О.І. – 148, суддею Савіним О.І., враховуючи адміністративну посаду голови суду та обов’язки судді-спікера розглянуто 314 справ і матеріалів всіх категорій, хоча коефіцієнт 1, визначений зборами суддів, для всіх однаковий за для забезпечення рівномірного розподілу справ.

Якщо порівняти навантаження суддів, можна зазначити, що воно безперечно збільшилося, адже у І півріччі 2016 р. правосуддя відправляли 5 суддів (кількість розглянутих справ всіх категорій складає 792), а у І півріччі 2017 р. – 3 судді, кількість розглянутих справ всіх категорій складає 802.

Порівняльна характеристика базових показників роботи виглядає наступним чином:

 

І півріччя 2016

І півріччя 2017

Відхилення +

Відсоток розгляду справ

92,33%

96,9%

4,57

Середня кількість розглянутих справ і матеріалів на одного суддю

159

267

108

Середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді в звітний період в розрахунку на одного суддю

206

360

154

Середня тривалість розгляду справи (днів)

38

57

19

 

Прес-секретар суду звернула увагу на те, що всі звіти за І півріччя 2017 року успішно направлені до відповідних інстанцій, ними затверджені та оприлюднені на офіційному веб-сайті суду.

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області завжди відкритий для громадськості та преси.

Суддя-спікер Савін О.І. зупинився на резонансних справах, які розглядаються у суді, такі як за обвинуваченням Тофана С.С. (афери бюджетного характеру, зловживання службовими обов’язками, підроблення документів), яка завдяки заінтересованим особам не може бути призначена до розгляду по суті через чисельні штучні відводи головуючого по справі. До речі в задоволенні заяви про відвід головуючого по справі судді Савіна О.І. відмовлено.

Також інтерес викликала справа «про продаж алкогольних напої вночі», як повідомив суддя-спікер, вона знаходиться в теперішній час в провадженні Вищого адміністративного суду України.

На слуху справи за позовам Гехад Е.Е. до міської ради, Стуліна А.М. до Параконного В.К. , спори щодо земельних ділянок, корупційні правопорушення та інші.

Крім того, суддя-спікер Савін О.І зупинився на ниві судової реформи, а саме, що лише після остаточного формування Верховного суду України почнеться відповідне оцінювання суддів та відбір кандидатів у судді на вакантні посади.

Про час і місце проведення наступної прес-конференції судді-спікера Южноукраїнського міського суду Савіна О.І. буде повідомлено додатково в анонсах на офіційному сайті суду.

 

 

 

 

Прес-секретар

Южноукраїнського міського суду

Чернуха І.О.