flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Скандалы - интриги - расследования". Южноукраїнський міський суд у просторі тиску та провокацій

15 вересня 2017, 14:23

                                    Гарантії незалежності судової влади та повага до неї - запорука стабільності правової держави

 

Южноукраїнський міський суд є органом судової влади, який  здійснює охорону прав і законних інтересів громадян, охорону правопорядку від злочинних й інших правопорушень, контроль за тим, щоб діяльність державних органів не виходила за правові межі.

Суддя - людина, яка чинить суд, судить, тобто висловлює обов'язкову для інших людей думку щодо їх вчинків, це посадова особа, наділена виключними повноваженнями на здійснення правосуддя.

Голову суду, відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" обирають збори суддів, це адміністративна посада, а не Олімп...

В провадженні Южноукраїнського міського суду час від часу перебувають справи, які викликають резонанс в суспільстві, і завжди є дві сторони, одна з яких завжди буде не задоволеною.

 Втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою впливу на безсторонність суду забороняється і тягне за собою відповідальність, установлену законом.

Відповідно до п.3 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів",  розгляд справ у судах відбувається відкрито, крім випадків, установлених законом. У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. У разі вчинення особою дій, що свідчать про неповагу до суду або учасників судового процесу, така особа за вмотивованим рішенням суду може бути видалена із зали судового засідання.

 

Шановні южноукраїнці, як суддя, голова суду, суддя-спікер, наголошую, що

право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов'язку не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.

У відповідності до чинного законодавства України, особи які висловлюють свої думки щодо рішень суду в соціальних мережах несуть відповідну відповідальність за достовірність такої інформації.

 

Насьогодні інтернет-видання та соціальні мережі схожі на великий смітник, які мають не інформативний та розважальний характер, а які мають на меті дискредитувати будь-кого, в тому числі і суд як орган державної влади, суддів, перекрутити інформацію, викласти її однобічно та неправдиво. Судді Южноукраїнського міського суду стають "зірками" по черзі, то суддя Франчук О.Д. (справа за позовом Кокол О.М., за позовом адвоката Семенової С.М., Гехад ), суддя Савін О.І. (справа за обвинуваченням Тофана С.С.), потім суддя Волкова О.І..

Здійснюючи правосуддя, суд є незалежним від будь-якого незаконного впливу, судді здійснюють правосуддя на основі Конституції і законів України та на засадах верховенства права.

Хто дав право особам, які вважають себе громадськими активістами, знавцями права, та мають безумовно високі моральні якості і здібності, коментувати рішення суду, "поливати брудом" суддів, виражати та публікувати образливі, провокуючі, паплюжуючі суддю, суд та систему взагалі вислови, накшталт "Аз єзмь Суд", "судочок" та інші????

Вважаю, що свої думки, які не відповідають дійсності, мають провокуючий характер потрібно тримати при собі, а не оприлюднювати, адже публічна образа, честі гідності і ділової репутації тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України та Європейськими конвенціями.

Основна функція судді - відправлення правосуддя, а не переписка у соціальних мережах  та відповіді на чиїсь особисті думки, вподобання та провокації.

Основна функція судді-спікера інформувати громадськість та ЗМІ про діяльність суду, розгляд справ, виражати при цьому офіційну позицію суду, і тільки в такому ракурсі повинна сприйматися інформація.

            Невдоволені рішеннями суду сторони, згідно Закону, мають право на апеляційне оскарження, а "інші активні особи" взагалі не мають відношення до справ.

            До речі, про законність, обґрунтованість і вмотивованість судових рішень та професійність того чи іншого судді свідчить кількість змінених та скасованих рішень судом апеляційної інстанції, а не думка "зграйки нероб", які відписуються на facebook.

            Южноукраїнському міському суду достовірно відомо хто є Сашою Руденком та Світланою Мироновою, як професійними юристами та "рейтинговими журналістами", гнаних в шию з попередніх місць роботи за "сумлінну" працю.

            Також зрозумілим є те, що ці особи переслідують мету ціленаправленої дискредитації суддів Южноукраїнського міського суду в очах користувачів facebook, вливання недостовірної інформації на предмет відправлення цивільного чи іншого процесу проведення судового засідання, можливості за Законом, перебування в залі судових засідань тих чи інших осіб (якщо судове засідання відкрите) як слухачів, в тому числі окремих депутатів - рецидивістів Южноукраїнської міської ради, на думку останніх, і таке інше.

            А може приховані за маскою "юристи" та "журналісти-практики" не знають встановлених Законом правил перебування громадян в адміністративній будівлі органу судової влади, яку представляє Южноукраїнський міський суд, в якості слухачів у відповідних процесах, де головуючими є судді, які зобов'язані сприяти доступу до суду громадян, створювати атмосферу відкритості розгляду судових справ та забезпечувати законність ухвалення будь-якого судового рішення, а не сприяти створенню будь-яких конфліктів в судовому засіданні, що безумовно підтверджує їх непрофесійність та низький рівень підготовки.

            Аж не як Світлана Миронова не наділена законними повноваженнями розставляти крапки над "і" щодо законності ухвалення того чи іншого судового рішення та особливо тих рішень, які проапельовалі та набрали законної сили (наприклад справа стосовно Завіцької та інші).

            Провокації з боку Світлани Миронової та Саші Руденка в своїх коментарях на фейсбуці чітко викривають бажання бути "білими та пухнастими" для тих служителів Феміди, які давно вже себе скомпрометували в очах соціуму та дискредитували як фахівця права, підтвердженням того є чисельні ухвали апеляційного суду Миколаївської області про скасування рішень відповідного судді, законність дій і рішень якої, за доводами Світлани Миронової, не викликають сумніву та питань до неї немає.

            Така репутація вищезгаданого судді в очах підозрюваних та обвинувачених, що скоїли тяжкі умисні кримінальні злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів, вчинення педофілом насильницьких дій стосовно малолітньої особи, спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень та інші, які певний час "по доброте душевной" перебували на волі, а не за гратами, зовсім не підтверджує законність таких рішень, а навпаки - визнані судом вищої інстанції незаконними.

            Вибілювання одних та паплюження інших неблагородна справа та не на користь авторів, оскільки вони вже давно не представляють собою врівноважених та виважених в своїх думках громадян, лише тільки як безграмотних фахівців та провокаторів.

            Бажання останніх спровокувати та нав'язати суспільству якісь "відношення" судді-спікера з окремим депутатом Южноукраїнської міської ради, який за доводом Світлани Миронової є депутатом-рецидивістом, ніяк не спрацьовує, так як будь-яких відносин в природі не існує.

            Суддя-спікер знає коли і за якою тематикою буде проводитися відповідний брифінг або прес-конференція, а тому всім "небайдужим провокаторам" слід уважно відслідковувати інформацію на офіційному веб-сайті Южноукраїнського міського суду.

            До того ж, всі бажаючі задати питання, почути коментар з того чи іншого питання постійно запрошуються на прес-конференцію.

            Під гостре перо попадають не тільки судді, а і прокурори, журналісти.

            Хто ви такі, що дозволяєте собі публічно принижувати людей, посадових осіб, наприклад журналіста Мальцеву Л.М., лише тому, що ви не погоджуєтесь з її статтями?

            Деякі южноукраїнці не повинні забувати, що останнім часом набувають популярності справи про дифамацію.

            Дифамація - поширення про особу недостовірної інформації, яка принижує її честь та гідність, завдає шкоди репутації.     

            Суд - гарант правосуддя, його роль є ключовою в державі, заснована на верховенстві права. Тому від повинен користуватися довірою суспільства і, відповідно, бути захищеним від нічим не обґрунтованих "нападів" та провокацій.

            Паплюження репутації суду є проявом неповаги до органів правосуддя, формою тиску на судову гілку влади та тягне за собою кримінальну відповідальність.

 

 

                                                                                                          Прес-служба

                                                                                                          Южноукраїнського міського суду