flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу про вбивство мешканця Южноукраїнська буде розглядати Арбузинський районний суд Миколаївської області

10 лютого 2020, 12:27

10 лютого 2020 року суддя-спікер Олександр Савін дав інтерв'ю міським мас-медія з приводу справи, що викликала резонанс в суспільстві, про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 17 серпня 2019 року, що спричинили смерть.

Громадянину У. та Л., підозрюваним у вчиненні злочину, передбаченому частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень), Южноукраїнським міським судом тричі обирався запобіжний захід у виді триманні під вартою, строк якого мав би сплинути 18 січня 2020 року.

Як повідомив суддя-спікер, 16 січня до Южноукраїнського міського суду надійшов обвинувальний акт по кримінальному провадженню за обвинуваченням цих осіб в умисному вбивстві за попередньою змовою.

Враховуючи тяжкість злочину та покарання, передбачене санкцією статті, за якою вони обвинувачуються, більше десяти років, провадження здійснюється колегіально у складі трьох професійних суддів. Але в день надходження обвинувального акту, в Южноукраїнському міському суді не вистачило необхідної кількості суддів для визначення колегії, адже два з трьох працюючих суддів розглядали клопотання слідчих органів під час досудового розслідування по цьому кримінальному провадженню. Тому кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина У. та Л., за поданням голови суду, було направлено до Миколаївського апеляційного суду для передачі на розгляд до іншого суду. Справу розглядатиме Арбузинський районний суд Миколаївської області.

 

 

 

Прес-секретар Ірина Чернуха