flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено до 8 років позбавлення волі

14 грудня 2023, 16:02

12 грудня Южноукраїнський міський суд проголосив вирок чоловіку, якого обвинувачено у поширенні інформації про розташування  Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з корисливих мотивів (ч.3 ст.114-2 КК України).

         За матеріалами справи, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, керуючись корисливими мотивами, з метою незаконного збагачення, під час воєнного стану, двічі, за грошову винагороду здійснював збір та подальше поширення у мобільному застосунку «Telegram» інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань у м. Южноукраїнську, яка не розміщувалась у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.

         Раніше мешканець міста вже мав судимості за злочини у сфері обігу наркотичних засобів та проти власності.

В межах санкції статті 114-2 КК України, головуючою у справі суддею Далматовою Г.А. ухвалено вирок, яким особу визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України та призначено покарання вісім років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення

                                                                                    

 

 

 

Прессекретар суду