flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма “Контролер” (телеканал “Україна”) у Южноукраїнському міському суді

06 липня 2018, 15:39

 05 липня 2018 року Южноукраїнський міський суд навідала знімальна група програми “Контролер” телеканал “Україна”.

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області завжди відкритий для громадськості та преси.

Зустріч була проведена за ініціативою знімальної групи програми “Контролер” і підтримки та згодою голови суду, судді-спікера Савіна О.І.. За організацією інтерв'ю відповідали журналіст Аліна Фурман та прес-секретар суду Чернуха Ірина.

Професіонал своєї справи ведучий Ярослав Куц намагався знайти правду щодо обставин помилково накладеного арешту на нерухоме майно, підстав та процедури його зняття.

Інтерв'ю давав суддя-спікер Савін Олександр Іванович, який проінформував, що рішенням Южноукраїнського міського суду 23 листопада 2017 року було відмовлено в задоволенні позову Стенгач В.В. до Южноукраїнського міського відділу державної виконавчої служби про зняття арешту. Апеляційний суд Миколаївської області рішення скасував, проте також відмовив в задоволенні позову про зняття майна з-під арешту, але за іншими підставами, у зв'язку з пред'явленням позову до неналежного відповідача.

З огляду на те, що виконавче провадження не єдине відносно цього боржника (дев'ять виконавчих проваджень об'єднано в одне), не можна було не помітити, що у постанові про накладення арешту на нерухоме майно невірно вказано адресу. Також зазначив, що державні виконавці не зверталися до суду із заявою про виправлення помилки у виконавчому листі.

Основною метою та функцією Южноукраїнського міського суду є відправлення справедливого правосуддя, продовження відповідної роботи по відновленню довіри громадян до судової влади в цілому, зокрема до Южноукраїнського міського суду як органу судової влади в Україні для забезпечення та захисту прав та інтересів громадян.

Сподіваємось, що завдяки плідній сумісній співпраці судової влади в Україні та колег ЗМІ, в особі програми “Контролер” телеканалу Україна, вищезазначене питання буде вирішено у встановленому законом порядку.

З найкращими побажаннями у вирішенні даної проблеми сім'ї Стенгач.

 

 

 

Прес-служба

Южноураїнського міського суду