flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 березня в.о.голови суду Савін О.І. видав розпорядження про запровадження особливого режиму роботи Южноукраїнського міського суду

18 березня 2020, 16:40

 

 

 

 

 

 

ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

18 березня 2020 року м. Южноукраїнськ № 09

 

Про запровадження особливого

режиму роботи Южноукраїнського

міського суду на період карантину

 

З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та Рекомендації Ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних хвороб, затверджених рішенням Ради суддів України від 17 березня 2020 року №19, керуючись статтею 24 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, -

 

Н А К А З У Ю:

 

1. Запровадити з 18 березня по 03 квітня 2020 року у Южноукраїнському міському суді особливий режим роботи.

 

2. На час особливого режиму роботи суду:

 

2.1. Роз’яснити громадянам про можливість відкладення розгляду справ у зв’язку з карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції;

2.2. Суддям по можливості зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня;

2.3. Суддям по можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження;

2.4. Не допускати у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;

2.5. Не допускати у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо.

2.6. Ознайомлення учасників судових справ з матеріалами судових справ, здійснювати дистанційно, шляхом надіслання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяв про ознайомлення з матеріалами справи приймати через дистанційні засоби зв'язку;

2.7. Суддям та працівникам апарату Южноукраїнського міського суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, повідомити про свій стан здоров'я Комунальний заклад “Южноукраїнська міська лікарня” та керівництво суду по телефону або електронною поштою.

2.8. Рекомендувати громадянам та іншим особам всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надсилати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@yum.mk.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua), поштою, факсом (05136 54626).

2.9. Припинити особистий прийом керівництвом суду.

3. В подальшому, в залежності від ситуації, будуть прийматися рішення щодо продовження або припинення особливого режиму роботи суду.

4. Довести розпорядження до відома суддів та працівників апарату Южноукраїнського міського суду та розмістити на офіційному веб-сайті суду.

5. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

6. На період своєї відпустки, з 23 березня по 03 квітня контроль за виконанням даного розпорядження покладаю на суддю Южноукраїнського міського суду Далматову Галину Анатоліївну, яка виконуватиме обов'язки голови суду на період моєї відсутності, відповідно до наказу від 24 лютого 2020 року №02-ос.

 

Виконувач обов'язків голови

Южноукраїнського міського

суду Миколаївської області О.І.Савін

 

 

З розпорядженням ознайомлені: