flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пости та репости в «Одноклассниках»: до суду надійшов обвинувальний акт

17 жовтня 2023, 12:06

         До суду надійшов обвинувальний акт відносно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 436-1 КК України, а саме: у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

У випадку визнання винним, южноукраїнцю загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

 

         Нагадаємо в провадженні суду перебуває 13 кримінальних проваджень за обвинуваченням у виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація її учасників (стаття 436-2 КК України), 1 - у поширенні інформації про розташування  Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань (стаття 114-2 КК), 1 - у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (стаття 436-1 КК України).

Розглянуто 7 кримінальних проваджень: 2 – повернуто, 4 – з засудженням особи до позбавлення волі та звільненням від відбування покарання з іспитовим строком, 1 – провадження закрито, особу передано на поруки колективу.

         Судові рішення ухвалюються згідно чинного законодавства.

         Покарання призначається судом, відповідно до КПК України, з урахуванням позиції прокурора, як представника державного обвинувачення, та інших сторін кримінального провадження.   

 

 

                                                                                     Прессекретар суду