flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

“Спори у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб”: тренінг для суддів місцевих загальних та адміністративних судів

20 вересня 2024, 11:18

      Судді Южноукраїнського міського суду Волощук О.О. і Далматова Г.А. взяли участь у тренінгу для суддів місцевих загальних та адміністративних судів “Спори у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб”, що відбувся 16-17 вересня 2024 в Одесі.

   Тренінг проводився Національною школою суддів України у співпраці із Громадською організацією “10 квітня”.

     Відкриваючи захід, Володимир Пироговський, директор Одеського регіонального відділення, подякував Громадській організації “Десяте квітня” і Агентству ООН у справах біженців за співпрацю в організації і проведенні, привітав викладачів і учасників. Актуальність теми підкреслила начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Любов Гончар.

     Протягом тренінгу учасники проаналізували національне та міжнародне законодавство щодо захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, розглянули сімейні, трудові, житлові, цивільно-процесуальні питання в захисті прав ВПО, а також спадкове право, кредитні правовідносини, встановлення фактів смерті та народження під час воєнного стану, захист майнових прав, що стосуються ВПО.

     Другий день тренінгу був присвячений питанням оскарження рішень, дій та бездіяльності суб’єктів владних повноважень внутрішньо переміщеними особами; розгляду соціальних спорів; питанням підтвердження трудового стажу пенсіонерам з числа ВПО та отримання статусу людини з інвалідністю внаслідок війни.

      Також поспілкувались в онлайн-форматі з суддями Верховного Суду.

Насичена програма та актуальні питання сприяли зацікавленості і активній комунікації учасників тренінгу.

 

 

 

Інформацію взято з вебсайту Національної школи суддів України

 

 

Прессекретар суду Ірина ЧЕРНУХА