flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 грудня 2017 року в Южноукраїнському міському суді відбувся День відкритих дверей

11 грудня 2017, 17:06

08 грудня 2017 року в Южноукраїнському міському суді відбувся День відкритих дверей

для учнів 9-11 класів Южноукраїнських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів

та гімназії №1 м. Южноукраїнська.

         Захід відбувся з метою формування правової свідомості у молоді міста, популяризації роботи суду, підвищення рівня суспільної довіри до суду та його іміджу.

         Южноукраїнський міський суд відвідали 40 школярів та 6 вчителів.

        Зустріч почалася з знайомства в холі суду,  де прес-секретар Чернуха Ірина Олександрівна ознайомила присутніх із історією становлення Южноукраїнського міського суду та судової системи загалом, правилами поведінки у суді,  після чого розпочалася екскурсія будинком Правосуддя.

 

         Консультант суду Гордєєва Ганна Павлівна проводила школярів від зали до зали, звертаючи увагу на інформаційні стенди та зупиняючись на найцікавішому. 

 

         Школярі мали змогу побувати у залах судових засідань, побачити нові "скляні бар'єри" для підсудних, що відповідають європейським стандартам, відвідати архів суду, де архіваріус Цимбаліст Інна Вікторівна ознайомила їх зі специфікою роботи архіваріуса: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

 

         Далі школярі разом із Гордєєвою Ганною Павлівною потрапили до "серця суду" - секретаріату, де заступник керівника апарату Яцентюк Ілона Володимирівна коротко ознайомила їх з роботою канцелярії та "рухом справ" у суді.

 

         По тому учасники піднялися на другий поверх, до зали судових засідань, де їх зустрів голова суду Савін Олександр Іванович та розповів школярам про основні засади правосуддя, організацію роботи суду, функції судді в суспільстві та символи судової влади.

 

         Після чого школярі стали учасниками імпровізованого судового засідання з розгляду цивільної справи під головуванням судді Савіна О.І. та участю професійних адвокатів.

 

         Під час перерви та пригощення гостей Южноукраїнського міського суду було запропоновано проглянути інформаційний ролик про суд, підготовлений редакцією телебачення управління інформації і громадських зв'язків ВП ЮУ АЕС до 30-річчя суду.

 

         Після перерви прес-секретарем Чернухою І.О. та консультантом Гордєєвою Г.П. було проведено кілька ігор-квестів, попередньо роздавши учасникам емблеми на стрічках. Спочатку командам потрібно було відповісти на питання правової тематики та скласти відповідне слово, потім "пограти в крокодила" та поринути у світ казок, відповівши на каверзні питання. Насамкінець працівники суду влаштували перевірку педагогів у жартівливій формі.

Сподіваємось, що ця зустріч для вас була цікавою.

 

 Відео можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/channel/UC0Ae46OESvGswg5McFVqqGA?view_as=subscriber

                                                                           

Прес-секретар Южноукраїнського міського суду Чернуха І.О.