flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про роботу прес-секретаря за 2017 рік

22 грудня 2017, 14:39

Звіт про роботу прес-секретаря за 2017 року

 

На сучасному етапі розвитку суспільства дедалі помітнішу та значну роль в формуванні правосвідомості громадян відіграють засоби масової інформації, оскільки саме через них відбувається інформування громадськості про події в країні. Саме тому важливим є питання оптимальної та продуктивної взаємодії суду та ЗМІ.

Аналізуючи світову практику, можна зазначити, що сполучною ланкою між судовими органами та ЗМІ виступають прес-служби, прес-секретарі та «спікери» суду. В Україні ж посада прес-секретаря набула свого розвитку тільки в 2013 році, коли ДСА затвердила Типову посадову інструкцію головного спеціаліста із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації (прес-секретаря) (наказ від 06 листопада 2013 р. № 145) на виконання рішення ХІ з’їзду суддів України від 22 лютого 2013 року про введеннях в судах посади прес-секретаря.

 

Протягом 2017 року прес-секретарем Южноукраїнського міського суду та суддею-спікером Савіним О.І. було опрацьовано та проведено 4 – прес-анонса, написано загалом 18 статей та прес-релізів, викладено новини (69), організовано та проведено 5 прес-конференції та 2 брифінга, день відкритих дверей для школярів, регулярно оновлюється та інформаційно наповнюється веб-сайт суду, включаючи фото та відео-звіти

Регулярно відслідковуються публікації у ЗМІ та «міських» сайтах.

Прес-секретар не несе відповідальності за некоректне висвітлення, перекручення у ЗМІ інформації щодо діяльності суду або його керівництва, що сталися не з його вини.

 

Прес-секретар суду є сполучною ланкою між судовою владою і громадськістю, його діяльністю координується суддею-спікером, адміністрацією суду та керівником апарату суду, у безпосередньому підпорядкуванні працівників апарату суду — не має.

Саме ефективна комунікація та партнерські відносини є запорукою підвищення довіри громадськості до судової влади України та підвищення її іміджу, над чим сумлінно працює і Южноукраїнський міський суд Миколаївської області.





Прес-секретар

Южноукраїнського міського суду

І.О.Чернуха