flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 травня 2019 року в суді відбулася чергова прес-конференція

27 травня 2019, 16:06

 

Нагальними питаннями були внутрішня діяльність та резонансні справи, що перебувають на розгляді.

Суддя-спікер Олександр Савін повідомив, що суд працює у штатному режимі, відправляють правосуддя 3 судді. Суддя Савін О.І. після тривалого лікарняного повернувся у стіни феміди. Суддю Волкову О.І. тимчасово відсторонено від відправлення правосуддя, за рішенням ВРП від 18.04.2019 року, яким вирішено тимчасово, на шість місяців, відсторонити суддю Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкову О.І. від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики та застосування норм кримінального процесуального права та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Також звернув увагу на те, що офіційна інформація щодо діяльності суду та суддів розміщується виключно на офіційному веб-сайті відповідного суду, потрібно орієнтуватися саме на це джерело, а не публічні сайти.

Щодо резонансних справ, суддя-спікер повідомив, що нових справ кримінального провадження не надходило після минулої прес-конференції, окрім однієї - відносно неповнолітнього, розгляд справ, що висвітлювались у лютому місяці триває.

На питання мас-медіа щодо створення і функціонування Южноукраїнського окружного суду, надано інформацію, що наказом Державної судової адміністрації України від 25 квітня визначено граничну чисельність суддів Южноукраїнського окружного суду у кількості — 9 осіб, проте така кількість суддів є недостатньою, оскільки метою оптимізації судів не може бути лише юридичне зменшення кількості установ, а повинно нести за собою покращення доступу до правосуддя громадян та умов для належної організації роботи суду, також проаналізувавши статистичні дані судів округу, виявлено збільшення навантаження в порівнянні з минулим роком та перевищення розумного рівня навантаження на суддю, що створює негативні наслідки для самого судді і учасників судових процесів, можливе ускладнення у більшості випадків утворити колегію, тому судовій адміністрації запропоновано ще раз переглянути граничну кількість суддів і збільшити її до 12 осіб.

Крім того, представників ЗМІ цікавив процес та результати кваліфікаційного оцінювання суддів, орієнтовні строки завершення формування Южноукраїнського окружного суду та справи, пов'язані з виборами Президента України, що розглядалися судом.

Насамкінець, суддя-спікер Олександр Савін повідомив про підписання 15 травня Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", перша частина якого набирає чинності 16.07.2019 року, у зв'язку з чим наголосив на неухильному його виконанні працівниками Южноукраїнського міського суду.

Про дату та час наступної прес-конференції, як зазначила Ірина Чернуха, буде повідомлено додатково.

 

 Переглянути відео можна за посиланням:https://www.youtube.com/watch?v=s_GBAZLt8-M&list=PL1B309553DF620AD2

 

Прес-секретар суду