flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 - 22 червня 2017 року відбулося засідання регіональних суддів для просування закону, як інструменту для посилення відповіді на ВІЛ в Африці

11 липня 2017, 16:40

Судді з усієї Африки зібралися в Йоханнесбурзі, Південна Африка, на щорічний форум для обміну досвідом, порівняння справ у різних юрисдикціях; вивчення новітніх досягнень в галузі медицини та науки, а також обговорення шляхів подальшого використання права, як Інструмент реагування на епідемію ВІЛ.

Триденний Африканський регіональний суддівський форум з питань ВІЛ, прав людини та права взяв участь майже 50 учасників, у тому числі ЗО суддів з 16 країн (від України взяла участь суддя Волкова О.І.) , і був організований Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) через Африканський регіональний грант на ВІЛ: Видалення правових бар'єрів.

    

Форум був створений групою суддів у 2014 році після публікації доповіді Глобальної комісії з  ВІЛ та законодавства, незалежного органу, скликаного ПРООН, який вивчив зв'язки між І правовими середовищами та відповідями на ВІЛ.


Обговорення під час цьогорічного з'їзду зосереджувались на транссексуалістах та їх реальних життєвих ситуаціях, ВІЛ та туберкульозі у в'язницях, криміналізації передачі ВІЛ, людей, які вживають наркотики, а також сексуального та репродуктивного здоров'я та прав підлітків, в тому числі поглиблену дискусію щодо дитячих шлюбів в Суб Африка Сахара.


Ключовою метою форуму є надання суддям можливості безпосередньо почути від представників громадянського суспільства та постраждалих груп населення від впливу законів, політики та практики.

ПРООН розробила онлайн-бази даних про ВІЛ та садження, пов'язані з правопорушеннями, доступну для пошуку, яка була доступна учасникам.


Були проведені попередні обговорення щодо розширення форуму для охоплення країну з регіонів Близького Сходу та Східної Європи.

 

Також суддею Волкова О.І. був відвіданий "Національний парк" в Йоханнесбурзі.

 

 

Першоджерело на статтю :http://www.africa.undp.org/content/rba/en/home/presscenter/articles/2017/06/29/regional_judges_meet_to_promote_law_as_a_tool_to_strengthen_the_hiv_response_in_africa/