flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За поширення інформації про розташування підрозділів ЗСУ чи інших військових формувань: обвинувачений продовжує перебувати під вартою

19 квітня 2024, 10:56

18 квітня 2024 року суддею Савіним О.І. задоволено клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою особі, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 114-2, а саме: поширення інформації про розташування  Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі, вчинене в умовах воєнного стану, з корисливих мотивів.

          На думку суду, ризики, які стали підставою для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, продовжують існувати, зокрема: особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 114-2 КК України, за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років; не має постійних джерел доходу, зловживає наркотичними засобами; може переховуватись від органів досудового розслідування та суду; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому обвинувачується, а це свідчить про обґрунтованість і доведеність прокурором ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

         За матеріалами кримінального провадження, що розглядається судом з 17.11.2023 р,  обвинувачений фотографував блокпости і повідомляв про місця дислокації сил оборони і ТЦК та СП, за що отримував грошову винагороду.    

         Ухвалою від 18.04.2024 призначено до судового розгляду на 30.05.2024 року.

 

                                                                                     Прессекретар суду