flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд резонансної справи

19 грудня 2016, 10:29

    Органи судової влади здійснюють охорону прав і законних інтересів громадян, охорону правопорядку від злочинних й інших правопорушень, контроль за тим, щоб діяльність державних органів не виходила за правові межі.

Здійснюючи правосуддя, суди є незалежними від будь-якого незаконного впливу, судді здійснюють правосуддя на основі Конституції і законів України та на засадах верховенства права.

В провадженні Южноукраїнського міського суду час від часу перебувають справи, які викликають резонанс в суспільстві, і завжди є дві сторони, одна з яких завжди буде не задоволеною.

Так, завершено розгляд справи за позовом Кокол О.М. про визнання незаконним та скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Рішенням суду в задоволенні позову Кокол О.М. до Управління освіти Южноукраїнської міської ради Миколаївської області відмовлено. Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Миколаївської шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення. 25.11.2016 р. до суду надійшла апеляційна скарга.

Втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або чинити тиск щодо постановлення рішення передбачає кримінальну відповідальність.

Стаття С.Даниловича «Гнилая рать судебной системы» на сайте «Юж-ньюс» є висловлюванням думки однієї зі сторін чи їх прибічників.

Засоби масової інформації та представники громадськості повинні неухильно додержуватися Конституції та законів України, відповідно до яких посягання на права і свободи, честь і гідність інших людей не допускається.

Офіційна позиція суду викладається на офіційному веб-сайті, в тому числі щодо розгляду тієї чи іншої справи, і тільки в такому ракурсі вона повинна сприйматися.

У відповідності до чинного законодавства України, особи які викладають свої думки щодо рішень суду в соціальних мережах несуть відповідну відповідальність за достовірність такої інформації.

 

 

Прес-служба суду